Comunitat Valenciana

El Govern discrepa del decret que va incorporar l'augment salarial a funcionaris en els pressupostos

  • La comissió bilateral Estat-Generalitat Valenciana es reunirà per a negociar aquesta qüestió.
  • L'increment beneficia a 165.000 funcionaris i suposa un desemborsament de 82 milions d'euros.
  • L'actualització estava prevista en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) d'aquest any.
Archivo - Arxiu - Façana lateral del Palau de la Generalitat Valenciana
Façana lateral del Palau de la Generalitat Valenciana (arxiu).
EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu - Façana lateral del Palau de la Generalitat Valenciana

La comissió bilateral Estat-Generalitat Valenciana ha acordat iniciar negociacions per a resoldre les discrepàncies entorn del decret-llei 9/2021, una norma que va aprovar el Consell al juliol per a incorporar l'augment salarial del 0,9% als treballadors públics a la llei de pressupostos autonòmics de 2021.

En concret, aquest decret va modificar la llei de pressupostos per a afegir l'actualització de les retribucions al personal al servei de la Generalitat i el règim jurídic en matèria d'Oferta d'ocupació pública i taxa de reposició d'efectius, a excepció d'alts càrrecs i treballadors eventuals.

L'augment del 0,9% es va fer efectiu des de la nòmina de juliol amb caràcter retroactiu a l'1 de gener de 2021, un fet que beneficia a prop de 165.000 funcionaris i suposa un desemborsament de 82 milions d'euros. Es tracta d'una actualització que preveien els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) d'aquest any.

Davant les discrepàncies del Govern al decret, la comissió bilateral designarà un grup de treball per a proposar la solució que procedisca, un acord del que donen part al Tribunal Constitucional com és habitual, segons publiquen aquest dimecres el BOE i el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento